Veszélyes baktériumok és az ezüstkolloid

A Science Digest szerint az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk. Egy antibiotikum talán fél tucat különféle kórokozót tud elpusztítani, az ezüstkolloid azonban mintegy 650-et. Ellenálló fajták nem tudnak kifejlődni. Megállapította továbbá, hogy az ezüst egyáltalán nem mérgező, ezért a gyógyászatban kihagyhatatlan.

Staphylococcos aureus

Az egyik legismertebb betegségokozó organizmus. A Staphylococcos aureus [Staph] mára 90%-os ellenállást mutat a penicillinnel szemben. Ezek a baktériumok felelősek a bőr, szív, vér és csontfertőzésekért, melyek infarktushoz és halálhoz vezetnek. A Staph ma már egy újabb hatóanyaggal, a methicillinnel szemben is ellenállást mutat. A tény, hogy a Staph baktériumok hamarosan gyógyíthatatlan betegségeket okozhatnak, meglehetősen fenyegető.

Enterococcus fuecium

Egy másik halálos baktérium az Enterococcus fuecium, mely ellenállást mutat már a vancomycin antibiotikummal szemben is, ami az utolsó esélyt jelentette volna. Ez a baktérium az egyik felelőse a húgyúti szervi fertőzéseknek, melyről kutatók a következőt állítják: „Ha valaki elkap egy ilyen fertőzést, annak élete a Mindenható kezében van”.

Tuberculosis

A Tuberculosis közte van a világon leggyorsabban növekvő ellenálló-képességgel rendelkező baktériumoknak, így globális problémát okozva.

Streptococcus Pneumoniae

Az Egyesült Államokban legnagyobb problémát okozó baktérium a Streptococcus Pneumoniae penicillinnel, cephalosporinokkal és más gyógyszerekkel szembeni egyre növekvő ellenálló-képessége. A Strep bárkit megtámadhat. Maradandó középfülgyulladást vagy köhögést okozhat, de egyes esetekben még tüdőgyulladást, vérfertőzést vagy agyhártyagyulladást is.

Ezek ma a négy legveszélyesebb baktériumok, azonban további több tucat más olyan baktériumot ismerünk, melyek legalább ilyen veszélyessé válhatnak a jövőben egyre növekvő ellenálló-képességük miatt.

Az emberiség baktériumokkal folytatott harcában átállt az ezüstkolloidról az antibiotikumok használatára, de mi lesz a következő fegyver? Tudjuk, hogy az ezüstkolloid baktériumok széles skáláját képes elpusztítani az antibiotikumoktól különböző módon. Néhány tanulmány ismerteti, hogy a baktériumok nehezebben képesek ellenállni az ezüsttel, mint az antibiotikumokkal szemben.

Várj egy percet mielőtt kilépsz!
Ne menj el üres kézzel, fogadd el ezt az 1000 Ft értékű kupont amit 30 napon belül beválthatsz bármilyen DrJuice termékre!